Indholdfortegnelse
Indledning I.BilligeRetter 1. Supper og Grød 2. Mælkeretter 3. Brød- og Melboller 4. Fisk 5. Saucer 6. Kødretter 7. Grønsager 8. Æggeretter og Pandekager 9. Buddinger 10.Kompot og salat II.DyrereRetter 11.Forskellige Supper 12.Fiskeretter 13.Rouletter og Krystader 14.StegeogKødretter 15.Saucer 16.Grønsager 17.Buddinger og Desserter III.SyltningogSaltning, etc. 18.Syltning og Henkogning 19.Saltning 20.Bagning 21.Brygning 22.Stueplanter

Alfabetisk indeks

A B C D E
F G H J K
L M O P Q
R S T V W
 
A
butilon
Acacia Agapanthus umbellatus Agerhøns. Agurkesalat. Alliance. Alpeviol(Cyclamen) And med grønneÆrter. And med Olivensauce. And, Sprængt. And, Stegt. And, Vildænder. Angustura-Bitter. Appelsinlikør. Aralia Sieboldia Arraksbudding. Asier. Asier, der ikke saltes Asparges, Slik-. Asparges, stuvede. Aspargesbudding. Aspargessuppe. Aspedistra Elatior Aubin. Azalea indica
B
ageregler, Almene..
BajerskBudding. Balsamin Bankekød. Bearnaisesauce. Begonia begonier, Knold- Benediktinerlikør. BenløseFugle. Bitter-Essents. BlandetGelé. Blodpølse. Blomkaal med Smør. Blomkaal, stuvet. Blomkaalsuppe. Blomkaalsbudding. Blommer, syltedeGrønne.. Boghvedegrød med Mælk. Boghvedegrød med Vand. Bollemælk. Brama-Bitter-Essens. Bregner Briosker. Brombær, syltede. BrunKaperssauce. BrunSauce, Skarp... BrunSuppeI. BrunSuppeII. BrunFlødesauce. BruneKager(billige). BrunLøgsauce. Brødboller. Brødsuppe. Boller. Boller i skarp Sauce. Budding, Bajersk. Budding af Kalvesteg med Ris. Budding af kogtKød. Budding af Semulegryn. Butterdej. Byggrynsvælling. Bøf med Bearnaisesauce. Bøf, engelsk. Bøf, fransk(1). Bøf, fransk(2). Bøf, Hakke-. Bøf med Peberrod.
C
acaokager.
Cacaolikør. Cactus Calceolaria Calla Champagne. Champagne, Billig.. Champignons, Rouletter med .. Champignonssauce. Charlotte-Russé. Chokoladebudding(varm). Chokoladebudding(kold). Chocoladedessert med MarengsogTvebak. Chokolade-Russé. Chokoladekage. Chokoladesuppe I. Chokoladesuppe II. Chrysanthemum Citronboller, Fine... Citronfromage.(1) Citronfromage.(2) Citronkage. Citronkranse. Citronlikør. Citronpie. Crêmesauce 1. Crêmesauce 2.
D
essertkager.
Duer med Olivensauce. Duer eller Kylling, Postej med .. Duer, Stegte. Dyresteg.
E
ngelsk Bøf.
F
asaner.
Fedtmakroner. Ferskener, syltede. Filet med Løg. Fisk, Rouletter af kogt.. Fiskebudding. Fiskefars, Rouletter af .. Fiskegratin. Fiskerand med farvedeBoller. Fiskerulletter. Flynder. FlydendeØ. Flødepeberrod. Fløde sauce, Brun... Fløde budding med Mandler. Forloren Skildpadde. Forloren Skildpaddesuppe. Franskbrød. Franskbrødsbudding. FranskBøf. Frikadeller. Frikadeller af kogtKød. Frikassé af Høns. Frikassé af Kalvekød. Frokostsild. Fugle, Vilde... Fuglereder. Fyldning af Grønærter, Gulerødder og Skinke. Fyldningi Skysauce.
G
edde, Kogt.
Gedde og Hummer, Rouletter af .. Gedde, Stegt, fyldt Gratin af Kød. Grisetæeri Gelé. Græskar. Græskar med Ingefær. Græskar med Vanille. Grøntsager, almen om Grønlangkaal. Grønne Blommer, syltede. Grønne Tomater., syltning Grøn Søbekaal. Grønne Ærter. Grøn ærtesuppe.(1) Grøn ærtesuppe.(2) Grønsager Gule Ærte(suppe). Gulerødder til stegt Flæsk. Gulerødder, Syltede.. Gullasch.
H
achis.(1)
Hachis.(2) Hakkebøf. Hare, Stegt... Havrebudding. Havregrød. Havresuppe, Hvid. Havresuppe, Rød. Havrevælling. Helleflynder som Bøf. Helleflynder, Kogt. Helleflynder, Stegt. Hindbær, hele syltede. Hindbærfromage. Hindbær saft. Hindbær saft, Raa.. Hjærter, Stegte. Hofdessert. Hollandsk Sauce(billig). Hollandsk Sauce(fin). Honningkage. Horn. Hornfisk i Gelé. Hornfisk i Karry. Hornfisk, Kogt. Hornfisk, Stegt. Hummer, Rouletter af Gedde og.. Hummerbudding. Hummerfyldning. Hummersauce. Hummersuppe. Hvede- og Rismelsboller. Hvid Kaperssauce. Hvid Havresuppe. Hvid Sagosuppe. Hvidsuppe. Hvid Løgsauce. Hvide Nødder. Hvidgrød Hvidkaal, brunet. Hvidkaal, Spidskaal og Savoykaal Hvidkaalshoved, Fyldt. Hvidkaalssuppe I. Hvidkaalssuppe II. Hvidling. Hybensuppe. Hyldebærsaft. Hyldebærsuppe. Høns med Champignons. Høns, Frikassé af . Høns, Rouletter af .. med Gulerødder og Selleri. Hønsekødsuppe.(1) Hønsekødssuppe.(2) Høvlspaaner.
I
rsk Stuvning.
J
ordbær, syltede.
Jordbærkoldskaal. Jordbærlikør. Julekage I. Julekage II. Juliennesuppe. Jødekager.
K
affebrød I.
Kaffebrød II. Kaffesoufflé. Kager, Brune..(billige). Kager, Peters.. Kager, Thygesens.. Kager paa Traad. Kalkun, Kogt.. Kalkun, Stegt.. Kalvebov, Stegt. Kalvebryst, Farseret.. Kalvebryst I, , Fyldt. Kalvebryst II, Fyldt. Kalvebryst med Gemyse. Kalvebryst med Tomater. Kalvehoved, stegt. Kalvekarbonade. Kalvekød, Grilleret. Kalvekød, Frikassé af . Kalvekød i Karry. Kalvekød, Kødruller af . Kalvelever, Stegt. Kalvenyrestykke, Fyldt.. Kalveost. Kalvesteg med Ris, Budding af . Kanelkager. Kanelkager, Smaa.. Kanel, Vanille og.. Kaniner. Kaperssauce. Kaperssauce, Brun... Kaperssauce, Hvid... Karrysuppe. Kartofler, Brunede. Kartofler, Brunede...paa en anden Maade (merenyt). Kartofler, Stegte. Kartofler med Persille. Kartoffelbudding. Kartoffelkage. Kartoffelmelsgrød. Kartoffelmelskage. Kartoffelpie af kogt Kød. Kartoffelsalat. Kartoffelsuppe Kastanier, brunede. Kastanier, ristede. Kastaniesuppe. Kernemælksvælling. Kernemælkssuppe. Kirsebær, Syltede Hvidespanske.. Kirsebær, syltede. Kirsebærlikør. Kirsebærmarmelade. Kirsebærsuppe. KlarSuppe. Klar, brunSuppe med Fiskeboller eller Æggestand. Klejner. Klipfisk. Klipfisk, Krokuetter af .. Knoldbegonier Knudekaal. Koldskaal Koldskaal af Kernemælk. Koldskaal af Rødvin. Korenderbudding. Korendekage. Kramsfugle. Krebsesauce. Krebsesuppe. Kringle I. Kringle II. Kringle III. Krokuetter af Klipfisk. Krügers Mavebitter. Kryddersild. Krystader. Krystadefyldning. Kræmmerhuse.(1) Kræmmerhuse.(2) Kraasesuppe. Kuller. Kvæder, syltede. Kylling, Postej med Duer eller.. Kyllinger, Fyldte.. Kyllinger, Stegte. Kørvelsuppe. Kød-almen Kød, Budding af kogt. Kød, Gratin af .. Kød, Kartoffelpie af kogt. Kød kogt i Buddingform. Kødbudding af Okseskank. Kødbudding med Ragout. Kødfars, Rouletter af .. Kødrand. Kødrand af kogt Kød. Kødruller af Kalvekød. Kødruller med Øl. Kørom. Kaaldolmer. Kaal, Knude-. Kaal, Spidskaal, Hvidkaal og Savoykaal Kaalraberstuvede.
L
ageagurker
Lagkage I. Lagkage II. Lammehoveder, Stegte. Lammekød, Grilleret. Lammekød med Hvidkaal. Lammekød, Spækket... Lever(hel), Stegt. Lever, Stegt Kalve-. Leverpostej. Leverpølse. Lobescowes. Lungepølse. Løgsauce, Brun... Løgsauce, Hvid...
M
ajroer, stuvet.
Makaroni med Skinke. Makaronipie. Makaronisalat. Makrel, Røget, stegt og kogt. Mandelbudding I. Mandelbudding II. Mandelstænger. Marengs med Chokolade. Marengser. Marmorbudding. Medister. Medisterpølse. Melvælling. Morbær, syltede. Munkelikør. Mælkesuppe med Æggeboller. Mælkeretter.
N
apoleonssuppe.
Norsk Øllebrød. Norske Tvebakker.
O
ksebryst, Sprængt.
Oksebryst, Sprængt... Oksefilet, Spækket... 1. Oksefilet, Spækket... 2. Oksehalesuppe. Oksekød med hele Løg, Kogt eller stegt. Oksekød, Ragout af . Oksemørbrad. Oksetunge med Fars. Oksetunge, Kogt. Oksetunge i Oliven. Oksetunge, Røget..kold. Oksetunge, Sprængt.. med stuvede Grøn ærter. Olivensauce. Oplagt Mælk
P
ebernødder.
Peberrodsauce. Perlegrynsvælling. Persillesauce. Peters Kager. Pickels Pigvar. Plukfisk. Plumbudding. Pommeranslikør. Porre, Slik-. Porrer, stuvede. Portugisere. Postej med Duer eller Kylling. Postejer. Prinsessebudding. Punsch, Likører, Bitter Punsch, Svensk.. Pærer, syltede.
R
abarbergrød
Rabarbersuppe. Rabarberkompot. Rabarbervin. Radiser, brunet. Radiser, kogt. Ragout af Oksekød. Rejer, Hummer og Asparges i Risrand. Rejesauce med Asparges. Ribbensteg. Ribs, Syltede ... og Solbær. Ribs, Syltede Hele ... Ribsfromage. Ribsgelé. Ribsgelé, Raa ... Ribssaft. Ris-, Byg- og Perlegrynssuppe. Risvælling Risbudding med Æbler. Risfromage. Risgrød med Mælk. Risgrød med Vand. Risgrød med Æbler. Rismelsbudding. Rismelsgrød. Risrand med Æblekompot. Rombudding. Rombudding uden Æg. Rompunsch. Romsuppe. Rosaliekage. Rosenkaal, stuvet. Rosenkaalsuppe. Rouletter. Rouletter med Champignons. Rouletter af Fiskefars. Rouletter af Gedde og Hummer. Rouletter af Høns med Gulerødder og Selleri. Rouletter af kogt Fisk. Rouletter af Kødfars. Rugmelsgrød. Rullekage. Rugtvebakker. Ruskumsnusk. Ryper. Rød Havresuppe. Rød Sagosuppe. Røde Tomater, syltning. Rødspætter med Blomkaal og Tomater. Rødspætter eller Tunger med Vin Rødspætter, Filet af Tungerog... Rødspætter, Filet af ..kogt. Rødspætter, indbagt. Rødspætter, Kogte Rødspætter, Stegte Røget, stegt og kogt Makrel. RørtSmør. Rødbedesalat. Rødgrød Rødvinsbudding. Rødvins-Punsch.
S
agosuppe, Hvid .
Saftsauce. Salat med Fløde. Salat med Mælk. Salat med Olie. Saltlage. Saltningsregler Sandkage I. Sandkage II. Sandkager, Smaa .. Saucer, almen om . Savoykaal, Spidskaal, Hvidkaal og ... Savoikaalsbudding. Semulegryn, Budding af Semulegrød. Sellerisauce. Sellerier, Fyldte . Sennepssauce. Sild, Frokost- . Sild, Kogte . Sild, Krydder- . Sild i Slaabrok. Sild, Spege- . Sild, Spege-, med Kartofler og Løgsauce. Sild, Stegte . Sild, Sylte-. Sildesalat, fin. Sildesalat, tarvelig. Skarp brun Sauce. Skildpadde, Forloren .. Skildpaddesuppe, Forloren .. Skildpaddesuppe, Ægte .. Skinke, Indbagt . Skinke, Kogt . Skinke, Makaroni med . Skinke, Stegt, røget .. Skinkebudding. Skinkekarbonade. Skinkestuvning. Skinkesuppe. Skorzonerrødder, brunede. Skorzonerrødder, hvide. Skrupper. Skysauce, Fyldning i .. Slikasparges. Slikporre. Smørgrød. Sne. Snepper. Sodakage I. Sodakage II. Sodakage III. Solbær, Syltede Hele .. Solbær, Syltede Ribs og .. Solbærsaft. Solbærrom. Snittebønner, stuvede. Spegesild. Spegesild med Kartofler og Løgsauce. Spegepølse. Spidskaal, Hvidkaal og Savoykaal Spinat, stuvet. Spinatsuppe. Stenbider, Kogt og stegt . Steg, Indbagt . Steg med Æg. Stikkelsbærgelé. Stikkelsbærgrød Stikkelsbærkompot. Stikkelsbær, Syltede Hele .. Stikkelsbærsaft. Stikkelsbærsuppe. Stikkelsbærvin. Stueplanter, Generel vejledning Suder. Sukkerbrødkage. Sukkerlage. Sukkerplæskener. Suppe paa Saltmad. Sursteg. Svedskekage. Svedskekompot. Svedskesauce. Svensk Banco. Svensk Punsch. Svinehoved, Sylte af . Svinekød i Karry. I. Svinekød i Karry. II. Svinemørbrad. Svinemørbrad, Spækket . Syltesild. Syltning og Henkogning. Sylte af Svinehoved. Syrer, stuvet. Søbekaal, Grøn . Søde Supper. Thebrød. Thekage. Thekringler. Thepunsch-Essens. Thygesens Kager. Timbale. Tobbington. Tomater, Grønne .., syltning Tomater, Røde .., syltning. Rødspætter med Blomkaal og Tomater. Tomater, Salat af . Tomatsauce. Trêffli. Trøffelsauce. Torsk, Kogt Torsk, Stegt Torskesuppe. Tunger. Tunger, Filet af ... og Rødspætter. Tunger Rødspætter eller .. med Vin Tvebakker med Bagepulver. Tvebakker med Gær. Tvebakker, Norske .. Tvebakker, Rug-. Tykmælk Vanille og Kanel Vanillekranse. Vilde Fugle. Vildænder. Vinbudding med Æg. Vinsuppe. Vildtsuppe. Voksbønner, stuvede.
W
iener Snitzel.
Wienerbrød.
Æ
blegelé.

Æblegrød
Æblegrød med Chocolade.
Æblekage I.
Æblekage II.
Æblekage III.
Æblekage IV.
Æblekompot.
Æblemost og Æblevin.
Æblepie.
Æblesuppe. (1)
Æblesuppe. (2)
Æbler, syltede.
Æggeboller til brun Suppe.
Æggegrød.
Æggeblommekage.
Æggehvidekage.
Æggehvidekager.
Ærter, Grønne .
Ærtesuppe, Grøn- (1)
Ærtesuppe.Grøn- (2)
Ærte(suppe), Gule .
Ærtesuppe, Grøn-.
Ø
lbrygning

Øllebrød.
Øllebrød, Norsk .
Å
l i Gelé.

Ål, Stegte .
Ål, Kogte .
Ålesuppe.