Gør det selv

Strikning

Denne cardigan strikkede jeg til min datter i 1998, da hun blev 37 år.

Møbelpolstring

Ja, hvorfor ikke.

Min 16 år gamle sofa og lænestol så mildest talt ikke mere særlig godt ud. Den var både slidt og snavset. En saddelmager ville have 16.000 kr for at ompolstre møblerne. Det kunne jeg jo få en ny stol og sofa for, men når man nu er glad for sit gamle møbel, hvad så ? Jeg købte amerikansk Scotchgard stof for 1700 kr. Det lå og grinede ad mig i 2 år før jeg endelig i August 1998 tog mod til mig. klippede knapperne af, rev det gamle betræk af sofaen og gik igang. Nu var der ingen vej tilbage.Sådan så sofaen ud før

De gamle stofdele blev brugt som mønster.Tittekanter blev sat mellem nogle smalle strimler stof og syet imellem hyndernes samlinger.

Selve møblerne fik også ny "frakke" på, der blev clipset fast under bunden. Der kom flæse på forneden. En saddelmager lavede 100 knapper. (at tænke sig, så mange er der!)

Mit lille projekt tog ca. 14 dage.

 

Jeg synes næsten jeg har fået nye møbler ... :-) og der er stof til rest til et par duge og sofapuder til den brune lædersofa.

 

 

Vævning

Køkkengardiner

Jeg startede først på vævning efter at være gået på efterløn og har glædet mig meget over dette arbejde. Det er blevet til adskillige meter stof til de skjorter, Hans allerhelst ville gå i.

I forbindelse med renovering af vores hus blev der vævet stof og syet nye køkkengardiner til 2 fag vinduer.

Garnet blev købt i forbindelse med en dejlig biltur til Blomquist i Fritsla en pæn køretur syd for Göteborg.

Det er også blevet til adskillige kuldetæpper

Broderi

Danmark

Dette er et gammelt håndarbejde påbegyndt engang i 50-erne syet efter et billede, der var på forsiden af Tidens kvinder, der ikke eksisterer mere. Arbejdet blev først færdiggjort mange år senere. Nu hænger det i min tantes hjem på TRINIDAD. Jeg besøgte hende i februar 1998 og forærede det til hende

Månederne

Og her har vi så månederne syet efter mønster fra Håndarbejdets fremme i 1976. Billederne vil blive skiftet ud så blitzlyset ikke reflekterer.

 

Vild kørvel

Dette Vægophæng efter mønster fra håndarbejdets fremme er syet i 1981. Jeg syntes 6-700 kr. for materialer dertil var dyrt, hvortil ekspeditricen svarede: Jamen tænk dog på hvor mange timers underholdning du får for de penge.. Ja! Sådan skal man vist også se på det.

 

 

 

Keramik

Blade og vase

I 1960-70 lavede jeg en del keramikting bl.a. lamper, der var moderne dengang. De er nu havnet på loftet.