Skråstrimmel med hjørner

Som lovet er her en lille billedserie om hvordan jeg laver skråstrimler og syr dem på.

Denne gang skulle min vinterdækserviet have en kant. Et gammelt kasseret pudebetræk kunne vist gå an.


Denne lille smarte tingest er til at lave 2,5  cm brede stråstrimler med. Den har også været brugt til kanterne på mine crazy-patchwork-dækservietter, hvor jeg før klipningen har syet flere forskellige slags stof sammen (prøv at se de dækservietter

Først foldes stoffet så det danner en vinkel på 45 gr.

Tegn en linie hele vejen over stoffet og klip langs den. Der skal til en 2,5 cm bred skråstrimmel bruges stofstrimler, der er 4,5 cm brede, Når den første strimmel er klippet kan den bruges som mønster til den næste. Der bliver mange af sådan et pudebetræk

Nu føres stofstrimlen ind gennem min lille "fidus" og med et varmt strygejern får man  fine, lige brede skråstrimler.

Her skal den sluge en sammensyning fra det gamle pudebetræk. Ellers har jeg her ikke syet alle stykker sammen. Det gør jeg efterhånden som jeg får brug for dem.

Se en masse "gratis" skråstrimler jeg fik... Så mange skal jeg slet ikke bruge, men måske kommer der en dag.

Nu fylder det betræk ikke mere i kludebunken...Det kommer i kassen med stråstrimler.

Påsyningen starter ALDRIG i et hjørne, men midt på en side her på bagsiden af min serviet. Start med at sy  7-8 cm  henne på strimlen, så  der  er en øs ende  til senere sammensyning, når du er nået hele vejen rundt. Sy liiiige i den ene foldede kant og stop ca. 1 cm før hjørnet. Her tages arbejdet ud af symaskinen.

Billedet viser mere end ord, hvordan strimlen bøjes opad

og ned igen, hvorefter man syr i folden langs næste side Alle 4 hjørner sættes til på samme måde.     

Måske slipper strimlen op undervejs og der skal øges. Tag arbejdet ud af maskinen igen nogle cm før den slipper op, klip skrå ens kanter på de 2 ender, der bagefter

sys sammen. Bemærk at det skal være på skrå. Hvis I ser på mine crazy-servietter kan man let forestille sig hvor dumt det ville se ud med lige samlinger.. men det er også pænest i ensfarvede strimler.

Her er den øgede strimmel klar til at blive syet fast. ... og det er den sidste øgning, der samler kanten til slut. Før du klipper her må du selvfølgelig huske at der skal være strimmel nok til sømmerum, når du syr dem sammen.

Nu er det så bare at vende skråstrimlen om mod retten. Sæt nåle i hele vejen rundt og forme nogle pæne spidse hjørner, før der stikkes langs kanten. Hvis det skal være helt usynligt kan en skråstrimmel selvfølgelig også sys på retsiden med maskine, vendes og sys til med hånden på bagsiden.

Det KAN laves meget fint, hvis man er lidt omhyggelig. Men gik lidt stærkt kl. 0.30 i aftes.